Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-09@02:03:35 GMT

تیشه ماشین آلات فرسوده به ریشه معادن

تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۷۷۲۳۷۴

تیشه ماشین آلات فرسوده به ریشه معادن

چرا تولید در معادن با چالش مواجه است؟ ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی به بهانه تولید داخلی آیا دستورالعمل جدید ناجی معادن می‌شود؟

به گزارش اقتصادآنلاین، پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران و ملی شدن همه ذخایر زیرزمینی اعم از نفت، گاز و معادن دست استعمار از این منابع کوتاه و به تبع آن نیز ورود بسیاری از ماشین آلات مختلف برای حفاری و استخراج در هر دو بخش نفت و گاز و معادن نیز تا حدودی متوقف شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به تدریج تولید کنندگان داخلی برای بی نیازی از خارج در بخش ماشین آلات صنعتی شروع به تولید انواع ماشین‌ ها و دستگاه‌ های حفاری در هر دو بخش ذکر شده کردند؛ در بخش نفت و گاز تا حدی موفق بوده اما معادن با مشکلات زیادی خصوصاً در سال‌های اخیر در این خصوص مواجه شدند. 

فرسودگی ماشین آلات و ادوات مربوط به معادن در بخش‌های مختلف سبب مهجور ماندن این صنعت و موجب شد تا این بخش از برنامه‌های توسعه‌ای پیش‌بینی شده عقب‌تر باشد. در حالی که در این بخش ایران می‌تواند در همه قسمت‌های اکتشاف، استخراج، صادارت و البته استفاده در بخش تولید از این ذخایر بی نظیر و غنی استفاده و بی نیاز باشد. سابقه تولید ماشین‌آلات معدنی در کشور به تولید در شرکت هپکو بازمی‌گردد که در عمل پیش از انقلاب راه‌اندازی شد و پس از چند سال از انقلاب، با سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته تولیداتی را در بخش‌های راهسازی و معدنی کشور داشت. عمده تمرکز هپکو تا اواسط دهه ۸۰ و پیش از خصوصی‌سازی تولید ماشین‌آلات راهسازی بود و در کنار آن تحت قرارداد با برندهای معتبر بین‌المللی، تولیدات بخش معدنی را نیز به میزان کمتر، دنبال می‌کرد که از قضا تقاضای مناسبی نیز در بازار به همراه داشت. با این وجود با خصوصی‌سازی و تضعیف هپکو، تولید ماشین‌آلات راهسازی و معدنی در شرکت‌های دیگری از بخش خصوصی دنبال شد که بخش معدن، به واسطه ایرادات کیفی، رغبت چندانی به این ماشین‌آلات نشان نداد.

 ضمن اینکه تولیدات صورت گرفته صرفاً مورد تقاضای معادن کوچک مقیاس بود و تولید قابل توجهی برای معادن بزرگ مقیاس صورت نگرفت. در حال حاضر در کشور چند شرکت تولید ماشین آلات صنعتی در حال تولید دستگاه‌های مخصوص معادن هستند اما متاسفانه این دستگاه‌ها از کیفیت مناسب برخوردار نیستند. با این وجود، سیاست حاکم بر کشور مبنی بر تولید این ماشین‌آلات و ممنوعیت واردات مشابه ساخت داخل که کفاف نیاز کشور را نیز در بخش معدن و راهسازی نمی‌داد و به صورت غیر کارشناسی و غیر اصولی به نام رونق تولید، هم سبب از رونق افتادن تولیدات معدنی شد و هم نتوانست بخش تولید ماشین آلات را به عنوان یک صنعت درون‌زا و مستقل توسعه دهد.

 بنا بر آمار گمرک بیش از ۵۰ درصد ماشین‌آلاتی که به صورت قطعات منفصله به کشور وارد می‌شوند، عمق داخلی‌سازی زیر ۳۵ درصد دارند که نشانگر پایین بودن میزان داخلی‌سازی و ارزبری بالا، علی‌رغم سیاست‌های حمایتی است. به گونه‌ای که هم بخش تولید ادوات معدنی با چالش جدی روبرو شده و هم معادن در حال تعطیلی هستند. در عین حال سیاست‌های وضع شده، منجر به عدم نوسازی معادن شده که در اثر آن، فرسودگی دستگاه‌های خارجی قدیمی سبب به خطر افتادن جان معدنکاران شده به گونه‌‌ای که هر ساله شاهد فاجعه‌ای دردناک در این بخش هستیم.

اقتصاد معدن تا آنجا اهمیت دارد که مقام معظم رهبری از جایگزینی معدن به جای نفت سخن گفتند.

چرا تولید در معادن با چالش مواجه است؟

به طور کلی، توسعه معادن و تولید در این بخش که خود عامل اشتغال زایی و کسب درآمد و البته رفع نیازهای بخش تولید نیز هست، نیازمند تامین ماشین‌آلات جدید و به روز است. اشتغال مستقیم ۸۰۰ هزار نفری بخش معدن و صنایع معدنی و ارزش افزوده بالایی که به سبب تولید در بخش معدن برای کشور ایجاد می‌شود، به صورت مستقیم متوجه عملکرد معادن است. در این زمینه برآورد می‌شود، حدود ۱۰ هزار دستگاه برای دستیابی به تولید ۷۰۰ میلیون تنی مواد معدنی در کشور، علاوه بر تعداد ماشین‌آلات نیازمند نوسازی (صرفاً جایگزینی با ۱۵ هزار دستگاه مستعمل بالای ۲۰ سال و از رده‌ خارج موجود)، مورد نیاز است که مجموع نیاز کشور را به ماشین‌آلات معدنی در یک بازه زمانی ۴ ساله به حدود ۲۵ هزار دستگاه می‌رساند. 

متخصصان بخش معدن معتقدند ضعف فناوری و محدودیت واردات، باعث کاهش کارآیی ماشین آلات طی چند سال اخیر و انباشت تقاضا در این بخش شده است. همچنین برآورد می‌شود افزایش هزینه تامین ماشین‌آلات به واسطه عدم تعادل در بخش عرضه و تقاضا، موجب افزایش حداقل ۵۰ درصدی عملیات معدنکاری و غیر بهره‌ور بودن بسیاری از معادن کوچک مقیاس شده است که باعث به تعطیلی کشیدن آن‌ها شده است. در صورت تداوم روند فعلی، تعطیلی قریب‌الوقوع سایر معادن کوچک مقیاس نیز دور از ذهن نخواهد بود که تبعات بسیار بالای اجتماعی و اقتصادی را به دنبال خواهد داشت.

در صورتی که تصمیم به نوسازی ماشین‌آلات معدنی برای افزایش تولید در این بخش گرفته شود، صرفاً با اولویت‌دهی به ماشین‌آلات با عمر بالای ۳۰ سال باید حدود ۵۳۰۰ دستگاه تأمین و جایگزین این ماشین‌آلات شوند. اگر ماشین‌آلات با عمر بیش از ۲۰ سال نیز به این لیست اضافه شوند، بالغ بر ۱۰ هزار دستگاه برای حفظ وضع موجود مورد نیاز است.

علاوه بر این موارد، از حدود ۵۰۰۰ دستگاه ثبت شده اطلاعات کامل و دقیقی در دست نیست، که برآورد می‌شود عمده این ماشین‌آلات از رده خارج و نیازمند جایگزین هستند. بنابراین نیاز فعلی بخش معدنی کشور برای نوسازی ماشین آلات با هدف حفظ وضع موجود حدود ۱۵ هزار دستگاه است. متخصصان بخش معدن معتقدند ضعف فناوری و محدودیت واردات باعث کاهش کارایی ماشین آلات شده است.

ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی به بهانه تولید داخلی

ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی به بهانه تولید داخلی آنها و وضعیت نابسامان ارز طی سال‌های گذشته، فعالان بخش معدن را به سمت بکارگیری ماشین‌آلات مستعمل خارجی قدیمی سوق داده است. ممنوعیت واردات، منجر به کاهش بهره‌وری معادن و سودآوری ایشان شده و در حال حاضر صرف هزینه گزاف جهت نوسازی ماشین آلات تبدیل به مساله‌ای جدی برای بخش معدن خصوصاً معادن کوچک مقیاس شده و این مساله عملاً سود آوری معادن را دچار چالش اساسی کرده است. اکنون به نظر می‌رسد، ایجاد تسهیل در زمینه تأمین و نوسازی ماشین آلات بخش معدن باید برای دولت در اولویت قرار گیرد و از آن به عنوان یک مجموعه ارز آور استفاده و حمایت شود.

در حال حاضر علی‌رغم نیاز بالای کشور به واردات ماشین‌آلات و گزارش‌های متعدد از فعالان بخش معدن و حتی مجموعه مدیران وزارت صمت که موید این موضوع است، همچنان تأمین ماشین‌آلات مورد نیاز به صورتی که رفع مشکلات انباشت شده طی سال‌های گذشته را صورت دهد، دغدغه جدی بخش معدن کشور است. وضع ممنوعیت بر واردات ماشین‌آلات معدنی یا الزام به خرید داخل، هیچگونه مبنای قانونی ندارد و صرفاً تولید بخش معدن کشور را معطل نموده است.

به گفته، سجاد غرقی، نایب رییس کمیسیون صنعت و معدن اتاق بازرگانی تهران، یکی از چالش‌های اصلی در بخش معدن این است که ۸۰ درصد عملیات فیزیکی معدنی از طریق ماشین‌آلات معدنی انجام می‌شود‌‌‎‌ اما ناوگان بخش معدن به شدت دچار کمبود تجهیزات ماشین‌آلات معدنی بوده و ماشین‌آلات معدنی هم فرسوده و خارج از رده هستند.

 به گفته این فعال بخش خصوصی، عمر تجهیزات سهم بالایی از ناوگان معدنی کشور، بالای ۱۵ سال است و طبق استاندارد جهانی تقریبا همه ناوگان معدنی خارج از رده هستند و یکی از علت‌های فرسوده بودن ناوگان، ممنوعیت واردات ماشین‌آلات معدنی است.

آیا دستورالعمل جدید ناجی معادن می‌شود؟

به طور کلی، ماشین‌آلات معدنی، کالای واسطه‌ای و تجاری نیستند، بلکه ابزار تولید هستند اما قانونگذار و حاکمیت با نگاهی تجاری به جای ابزار تولید، این بخش را با مشکلات زیادی مواجه کرده است. از این جهت در تعرفه‌های وارداتی، وضع عوارض و مالیات سنگین و ممنوعیت واردات آن، رفتاری که در قانون تعبیه شده به مانند خوروهای لوکس با آن برخورد شده است. به طور کلی نبود قوانین دقیق و جایگزینی قوانین جزیره‌ای با آن، معادن را در کشور با مشکلات عدیده‌ای روبرو کرده است.

در چنین شرایطی، به ‌تازگی معاون امور معادن و صنایع معدنی و فرآوری مواد وزارت صنعت، معدن و تجارت گفته است که واردات ماشین‌آلات معدنی بدون سابقه ساخت در داخل کشور، بدون محدودیت آزاد شده و به این ترتیب، چشم‌انداز قابل توجهی در بخش تجهیزات صنعت معدن در آینده پیش‌بینی می‌شود. همزمان با صحبت‌های معاون امور معادن، بخشنامه‌ای نیز جهت اجرای این طرح به استان‌ها ابلاغ شده است تا در عمل این رویه جدید در دستور کار بخش معدن کشور قرار گیرد.

در صورتی که برنامه فوق به درستی پیاده‌سازی شود، پیش‌بینی می‌شود وضعیت تامین ماشین‌آلات در دسته‌ی فوق، موجب بهبود عملیات معدنکاری و کاهش هزینه‌های تولید شود؛ هر چند که زمان زیادی با توجه به عملکردهای ناصواب در دوره‌های گذشته از دست رفته است. اما در خصوص تامین ماشین‌آلاتی که ساخت داخل دارند و عمدتاً مورد نیاز معادن کوچک مقیاس هستند و برآورد می‌شود تولید داخل، حداکثر قادر به تأمین یک سوم تا یک چهارم آن باشد، اقدامی صورت نگرفته است که امیدواریم در این خصوص نیز تمهیدی اندیشیده شود تا با بهره‌گیری از توان داخل، مشکل معادن کشور نیز مرتفع شوند.

لینک کوتاه لینک کپی شد ۰ این مطلب برایتان مفید است؟ ارسال نظر ماشین آلات فرسوده اخبار صنعت، معدن و تجارت اخبار مرتبط تراز تجارت خارجی مناطق آزاد بعد از ۳۰ سال مثبت شد ۱۴۰۱/۵/۲۵ ترتیبات ابلاغ الکترونیکی اوراق مالیاتی اعلام شد ۱۴۰۱/۵/۲۵ استفاده از کارت بانکی برای امور روزمره شرکت های حقوقی مجاز شد ۱۴۰۱/۵/۲۵ تجارت ۱۷ میلیارد دلاری ایران با همسایگان در ایام تحریم ۱۴۰۱/۵/۲۴ ۴ گروه کالایی برای صادرات به قطر فقط ۷۰ درصد ارزش صادرات را رفع تعهد ارزی می کنند ۱۴۰۱/۵/۲۴ چرا عمده کالاهای وارداتی یکبار متروکه می‌شوند؟ ۱۴۰۱/۵/۲۴ آخرین ویدیو ها تیزر فیلم سینمایی ابلق منتشر شد ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۰۹:۲۷ پاساژ آزاد پلمپ شد + ویدئو ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۰۸:۵۷ نمای دیدنی کره زمین از ایستگاه فضایی + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۰۸:۵۳ بازسازی چهره فرمانروایان مصر باستان + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۰۸:۳۹ تو خونه چاقوهای آشپزخونه رو تیز تیز کن + فیلم ۱۴۰۱/۰۵/۲۶ ۰۱:۰۱ بازارچه آنلاین گوشی موبایل گوشی سامسونگ گوشی اپل، آیفون گوشی شیائومی ارسال نظر

خرید نرم افزار هلو صرافی ارز دیجیتال خرید ارز دیجیتال خرید بیت کوین نقشه مترو تهران تقویم ۱۴۰۱ قیمت مسکن آخرین خبر ها ۰۹:۵۵ تیشه ماشین آلات فرسوده به ریشه معادن ۰۹:۴۸ قیمت بیت کوین مجددا در کانال ۲۴ هزار دلاری ۰۹:۴۰ اعطای تسهیلات قرض‌الحسنه به بازنشستگان متقاضی زیارت عتبات‌ عالیات ۰۹:۲۰ تحقق ۲۸.۲۸ درصدی سود مشارکت در منافع بیمه های زندگی بیمه دی ۰۹:۱۶ نرخ رسمی ۲۳ ارز کاهش یافت ۰۹:۱۴ قیمت نفت به مسیر صعود بازگشت ۰۹:۰۷ ند پرایس: بیشتر موانع بزرگ بر سر راه احیای برجام رفع شده اند ۰۹:۰۲ فعالیت سامانه بارشی ادامه دارد ۰۸:۵۷ پاساژ آزاد پلمپ شد + ویدئو ۰۸:۵۳ نمای دیدنی کره زمین از ایستگاه فضایی + فیلم ۰۸:۳۹ بازسازی چهره فرمانروایان مصر باستان + فیلم ۰۸:۲۹ همه چیز درباره آبله میمونی ۰۷:۰۰ ۶ شب اقامت در آنتالیا چقدر آب می خورد؟ + جدول قیمت ۰۲:۲۳ کراس اوور چینی شورولت + عکس ۰۲:۱۲ علت تکرار تصمیم گیری های بد در زندگی چیه؟ + راه حل ۰۱:۱۳ در مهمانی ها چطور رفتار کنیم که باکلاس به نظر بیاییم؟ ۰۱:۰۶ فال ابجد روزانه چهارشنبه ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۱ ۰۱:۰۱ تو خونه چاقوهای آشپزخونه رو تیز تیز کن + فیلم ۰۰:۵۶ فال حافظ امروز چهارشنبه ۲۶ مرداد + تفسیر دقیق ۰۰:۵۴ آقایون بخوانند؛ رازهایی که خانوما دوست دارند شما بدونید ۰۰:۴۷ فال تاروت امروز / فال تاروت کبیر روزانه امروز چهارشنبه ۲۶ مرداد ۱۴۰۱ ۰۰:۴۴ طرز تهیه جواهر پلو یا مرصع پلو مجلسی + فوت و فن خوشمزه شدن ۰۰:۳۶ فال امروز؛ فال روزانه شخصی ۲۶ مرداد ۲۳:۵۷ اعلام جزییات ورود کاپ جام جهانی به ایران + فیلم ۲۳:۴۱ نحوه دادن خبر بد + توصیه های کاربردی ۲۳:۲۶ ذوب آهن اصفهان موفق به کسب تندیس زرین جایزه ملی حسابرسی داخلی ایران شد ۲۳:۱۶ نحوه درج تصاویر در سلول های اکسل ۲۳:۰۹ بلینکن خواستار آزادی زندانیان دوتابعیتی شد ۲۲:۵۶ بیانیه شرکت فولاد مبارکه درباره گزارش تحقیق و تفحص از فولاد مبارکه ۲۲:۲۹ آیا تبخال لب مسری است؟ + درمان خانگی ۲۲:۲۲ راستی آزمایی و ارائه تضامین در مذاکرات پذیرفته شده است ۲۲:۱۱ پنکیک و رژگونه شکسته خود را اینگونه ترمیم کنیم + روش ۲۱:۵۶ والدین مطالعه کنند؛ نکاتی برای داشتن فرزند حرف گوش کن ۲۱:۵۶ چگونه در عمر باتری گوشی اندروید خود صرفه جویی کنیم؟ ۲۱:۴۸ تکنیک بوتاکس معده چیست؟ ۲۱:۴۱ نحوه نصب دوباره ویندوز ۱۰ و ۱۱ در رایانه شخصی ۲۱:۳۵ اضافه کردن شیر به چای و قهوه؛ مفید یا مضر؟ ۲۱:۳۰ باید واکسن آبله میمون بزنیم؟ ۲۱:۲۰ قدیمی ترین سکونتگاه انسان در ایران شناسایی شد ۲۱:۱۷ بلومبرگ: اتحادیه اروپا پیشنهادات ایران در مذاکرات وین را سازنده می داند ۲۱:۰۶ انگیزه رسیدگی به خانه و زندگی را اینگونه احیا کن ۲۰:۵۴ روش صحیح مصرف ویتامین D + چند توصیه ۲۰:۴۱ سعید لیلاز: آرامش از لوله توپ در می‌آید نه از توافق ۲۰:۳۴ سی ان ان: ایران خواستار دریافت غرامت در صورت خروج آمریکا از برجام شده است ۲۰:۳۰ کاهش ۴۰ درصدی نرخ توکن سوزی شیبا اینو ۲۰:۲۹ دخل و خرج ایرانی ها در سال ۱۴۰۰ ۲۰:۲۷ ۱۱ راه برای پشت سر گذاشتن شکست ۲۰:۱۲ بهترین لحظات برای طلا؟ ۲۰:۰۵ این نقاط از خانه را با سرکه تمیز نکنید ۲۰:۰۳ پیش بینی بورس چهارشنبه ۲۶ مرداد؛ نامه بازی برجامی ادامه دارد اقتصادآنلاین حوزه های پوشش خبری صفحه نخست  اقتصاد کلان  مسکن  طلا و ارز  خودرو  بورس  بیمه  بازرگانی  انرژی  صنعت  شهر  فناوری شبکه های اجتماعی  درباره ما  تماس با ما آرشیو  تبلیغات اخبار بیمه تبلیغات ارز دیجیتال

کلیه حقوق مادی و معنوی این سایت محفوظ و متعلق به

پایگاه خبری اقتصادآنلاین

میباشد و استفاده از آن با ذکر منبع بلامانع است.

طراحی سایت خبری آسام

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: ماشین آلات فرسوده اخبار صنعت معدن و تجارت ممنوعیت واردات ماشین آلات معدنی چهارشنبه ۲۶ مرداد نوسازی ماشین آلات معادن کوچک مقیاس تامین ماشین آلات تولید ماشین آلات ماشین آلات برآورد می شود هزار دستگاه تولید داخل ۱۴۰۱ ۰۵ ۲۶ مورد نیاز بخش تولید بخش معدن پیش بینی ۱۴۰۱ ۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۷۲۳۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است

استاندار کردستان از ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی در کردستان خبر داد و گفت: سیاست دولت سیزدهم کنترل خام فروشی است و با قوت در حال پیگیری این مهم هستیم.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان و به نقل از روابط عمومی استانداری کردستان، اسماعیل زارعی‌کوشا، امروز _چهارشنبه نوزدهم اردیبهشت_ در روند بازدید چهار ساعته از مجموعه کیمیا معادن شهرستان بیجار با عنایت به ظرفیت‌ها و منابع خدادادی استان کردستان، اظهار کرد: باید از این موهبت‌ها به بهترین شکل ممکن در راستای توسعه این استان، گام‌های استواری برداریم.

وی با بیان اینکه در ۲.۵ سال گذشته گفتمان و بیان شعار ما بر این مبنا بوده که کردستان محروم نیست، افزود: این استان دارای ظرفیت و ذخایر ارزشمندی است اما سیاست‌های رژیم سابق که در محروم نگه داشتن استان‌های مرزی و کردستان تعمد داشت، باعث شده بود تا توسعه و آبادانی اتفاق نیفتد.

استاندار کردستان ادامه داد: بعد از انقلاب اسلامی فرهنگ خدمت جای حکومت را گرفت و امام (ره) با تاکید بر پیشرفت و خدمت به مناطقی مانند کردستان، معتقد بودند خدمت در این نقاط اجر و ثواب بیشتری دارد.

زارعی‌کوشا از ۱.۱ دهم میلیارد تن ذخایر معدنی در کردستان خبر داد و گفت: این استان با ظرفیت بالا در حوزه صنعت، معدن و کشاورزی حرف‌های زیادی برای گفتن دارد.

وی تاکید کرد: سیاست دولت سیزدهم کنترل خام فروشی است و با قوت در حال پیگیری در این زمینه هستیم.

استاندار کردستان در ادامه با بیان اینکه شهرستان بیجار بسیار پرظرفیت است و اراضی کشاورزی زیادی دارد، اضافه کرد: با توجه به اینکه اراضی کشاورزی این منطقه دیم است اما به تنهایی سه درصد تولید گندم کشور را برعهده دارد.

زارعی‌کوشا با بیان اینکه معادن استان و کیمیا معادن در حفاظت از محیط زیست با اقدامات مربوطه، توجه ویژه‌ای به این مهم داشته‌اند؛ این حسن انجام کار در راستای اهمیت به الزامات محیط زیستی را ارج نهاد.

وی با ابراز امیدواری کرد این گام‌ها با قوت برداشته شود و از استانی که تنها محصولات سنتی کشاورزی داشت به یک استان صنعتی در حوزه معدن و فولاد تبدیل شود.

به گزارش ایمنا، مجموعه کیمیا معادن سپاهان، در زمینی به مساحت چهار کیلومتر مربع، ظرفیت ۸۰۰ هزار تُن در دو خط تولید کنسانتره را در سال دارد.

کد خبر 751823

دیگر خبرها

  • وجود ۴۵ معدن غیرفعال در لرستان
  • کردستان دارای ۱.۱ دهم میلیارد تُن ذخایر معدنی است
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • مهلت مزایده عمومی ۲۸۹ معدن آذربایجان غربی تمدید شد
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • تدوین نقشه راه معدنی برای تحقق حکمرانی اقتصادی در مازندران
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • معادن کلید مهم توسعه کردستان/جاده‌های معادن موجب نارضایتی مردم