Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک فعال اقصادی ضمن تشریح میزان فرسودگی تجهیزات صنعتی کشور گفت: سیاست‌گذاران اقتصادی کشور با اولویت دادن و تخصیص منابع ارزی کالا‌های لوکس به تجهیزات معدنی، می‌توانند گام‌های موثری را برای توسعه این بخش بردارند.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «سجاد غروقی» نایب رئیس کمیسیون صنایع و معادن اتاق بازرگانی تهران در گفتگو با بازارنیوز، پیرامون تاثیر حذف معافیت گمرکی واردات ماشین آلات صنعتی و معدنی اظهار کرد: بررسی تامین ماشین آلات معدنی دو بحث متفاوت را شامل می‌شود، رویکرد و تصمیمات سیاست‌گذار و همچنین موضوع بحث حذف معافیت مالیاتی واردات این محصولات از دو محور تشکیل دهنده این موضوع محسوب می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق تهران در تشریح تاثیر رفع معافیت واردات این ماشین آلات، گفت: حذف معافیت‌های اعمال شده بر واردات ماشین‌آلات صنعتی و معدنی، اثر چندان قابل توجهی را بر قیمت تمام شده آن‌ها نخواهد گذاشت، به بیان ساده تر، بود و یا نبود این معافیت اثر خاصی بر قیمت نهایی این تجهیزات نخواهد گذاشت.


وی افزود: در حال حاضر اعمال برخی رویکرد‌ها و تصمیمات محدود کننده از جمله موانعی است که تا کنون چالش‌هایی را برای نوسازی ماشین آلات صنعتی به وجود آورده است. کمبود منابع ارزی و به دنبال آن ممنوعیت واردات ماشین آلات صنعتی از جمله نمونه‌های کاملا مشخصی است که می‌توان برای تبین این استدلال از آن استفاده کرد.


غروقی خاطر نشان کرد: متاسفانه این سیاست‌ها و رویکرد‌ها باعث شده است که کالا‌هایی مهمی مانند تجهیزات صنعتی و معدنی تعریفی مشابه با کالا‌های مصرفی و لوکس پیدا کنند. به جرئت مسی‌توان گفت که این محصولات در کارایی و سودآوری تفاوت بسیار زیادی با کالا‌های مصرفی و لوکس دارند.


این فعال اقتصادی، تجهیزات صنعتی و معدنی را به عنوان ابزارآلاتی تولیدی و موتور‌های پیشران بخش صنعت و معدن کشور معرفی کرد و گفت: با توجه به نقش پر رنگ این تجهیزات، نباید دیدی مبتنی بر کالا مصرفی را در قبال این کالا‌ها داشت لذا با در نظر گرفتن چنین شرایطی دولت برای حمایت از بخش صنعت و معدن می‌تواند با تسهیل در واردات این قبیل ماشین آلات و همچنین کاهش هزینه‌های تامین آن، کمک شایانی را به این دو بخش مهم اقتصادی کند.


وی همچنین درمورد واردات بی رویه برخی از کالا‌های مصرفی لوکس و ضرورت تخصیص منابع ارزی آن برای واردات کالا‌های با اهمیت اقتصادی بیشتر، گفت: توسعه زیر ساخت بخش‌های صنعت و معدن کشورر این توانایی را خواهد داشت که حلقه نخست تامین زنیجره‌ای تولید هر کالایی را سرعت ببخشد لذا تامین ارز و تخصیص منابع بیشتر برای برای تقویت این موضوع به مراتب از اهمیت بیشتری برخوردار است.


غروقی افرود: تمامی کالا‌های های تکنولوژیک وابستگی شدیدی به سه ماده معدنی مس، آلومینیوم و فولاد دارد به همین جهت افزاشی تولید و یا حتی کیفیت مواد اولیه تولید این محصولات رابطه تنگاتنگی میان توسعه زیربنایی بخش معدن دارد. علاوه بر کالا‌های مصرفی، احداث هر گونه پروژه عمرانی نیاز شدیدی به ثبات قیمت در محصولات معدنی مانند سیمان و فولاد دارد.


نایب رئیس کمیسیون صنایع اتاق تهران تاکید کرد: سیاست‌گذار برای توسعه اقتصادی کشور باید اولویت خود و ظرفیت‌های موجود در اقتصاد کشور را بر اساس تقویت بخش‌های معدن و صنعت استوار سازد در عین حال تامین و یا حتی تخصیص منابع برای واردات کالا‌های مصرفی را در اولویت آخر خود قرار دهد.


وی درباره جزئیات تامین ماشین آلات صنعتی و معدنی گفت: این موضوع در بخش‌های مختلفی مانند خرید، واردات و سپس تعمیر و نگهداشت و تهیه قطعات یدکی تجهیزات صنعتی خلاصه می‌شود. در حال حاضر نزدیک به ۱۸ هزار دستگاه و به عبارتی دیگر بیش از ۵۰ درصد تجهیزات صنعتی و معدنی کشور در فرسودگی به سر می‌برد، به همین خاطر بر اساس برآورد ما پیرامون مسئله مذکور این است که نوسازی و نگهداشت تجهیزات معدنی به منابعی ارزی بالغ بر ۲ میلیارد دلار نیاز دارد.


غروقی در پایان تاکید کرد: با توجه به نکات مذکور، در حال حاضر نیاز اقتصادی کشور این گونه حکم می‌کنذ که سیاست‌گذارن ارشد کشور باید تمهیداتی را وضع کنند که به جای واردات محصولات مصرفی مانند گوشی‌های لوکس، شرایط واردات تجهیزات صنعتی تسهیل و هزینه نگه‌داشت آن‌ها کاهش یابد.


پایان پیام//

برچسب ها: ماشین آلات معدنی ، وزارت صمت ، سید رضا فاطمی امین ، رضا محتشمی پور ، معدن لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000RLe

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: ماشین آلات معدنی وزارت صمت سید رضا فاطمی امین معدن ماشین آلات صنعتی کالا های مصرفی تجهیزات صنعتی صنعتی و معدنی تخصیص منابع کالا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۹۵۲۶۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است

استاندار خراسان جنوبی گفت: پنج طرح صنعتی و معدنی استان، آماده افتتاح و کلنگ‌زنی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌جنوبی و به نقل از روابط عمومی استانداری، جواد قناعت در دیدار با سیدعلی لطفی‌زاده مشاور عالی و دستیار ویژه وزیر صمت، خواستار حضور وزیر در مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی پنج طرح صنعتی و معدنی شد.

وی با بیان اینکه کارخانه نورد فولاد قاین، آماده کلنگ‌زنی است، اظهار کرد: معدن طلای هیرد، کارخانه مس کاتدی کوه خیری سربیشه، کارخانه منیزیت سربیشه و کارخانه تولید کاغذ و مقوای کاشی فرزاد، آماده افتتاح هستند.

استاندار خراسان جنوبی گفت: اهمیت مراسم افتتاح و کلنگ‌زنی این پنج پروژه فاخر را که نقش مهمی در توسعه استان و کشور دارند، می‌توان با حضور وزیر صنعت، معدن و تجارت نشان داد.

وی با اشاره به محدوده‌های معدنی شناسایی شده در استان، گفت: درخواست ما از وزارت صمت این است که با ملاحظه شرایط خاص استان، برای ما این امکان را فراهم آورد که محدوده‌های معدنی را در اختیار سرمایه‌گذاران قابل اعتماد بگذاریم.

قناعت با تاکید بر ظرفیت‌های معدنی بی‌نظیر خراسان جنوبی گفت: ما می‌توانیم با همراهی سرمایه‌گذاران از آورده‌های ظرفیت معادن استان در راستای تکمیل پروژه‌های نهضت ملی مسکن استفاده کنیم.

وی در ادامه طی گزارشی از محدودیت‌های استان خراسان‌جنوبی در زمینه زیرساخت‌های آب، برق، گاز و تعداد پروازها متذکر شد: در صورت همراهی وزارت صمت، ما می‌توانیم از ظرفیت معادن استان در جهت جبران این کمبودها و ارتقای شرایط موجود استفاده کنیم.

کد خبر 751445

دیگر خبرها

  • جزئیات بخشنامه جدید مالیاتی برای ساماندهی قانون کولبری و ملوانی
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • احکام مالیاتی قانون ساماندهی کولبری و ملوانی ابلاغ شد
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • ۵ طرح صنعتی و معدنی خراسان جنوبی، آماده کلنگ‌زنی است
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • ۵.۶ میلیارد دلار ارز برای واردات تامین شد
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا