Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@01:09:20 GMT

۴۷ درصد ناوگان بخش کشاورزی خراسان شمالی فرسوده است

تاریخ انتشار: ۱۸ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۰۵۹۲۲۹

۴۷ درصد ناوگان بخش کشاورزی خراسان شمالی فرسوده است

سیدمجید بهشتی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از سال ۹۲ خط اعتباری برای خرید ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی اختصاص یافته است که هرساله ماشین آلات جدید به این بخش افزوده می شود اما ناوگان فرسوده هیچ گاه خارج نشده است.

وی هدر رفت محصولات و افزایش مصرف سوخت را از  معایب این دستگاه‌های فرسوده عنوان کرد و افزود: ماشین‌آلات فرسوده در زمین‌های کشاورزی موجب اتلاف محصولات می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بهشتی گفت: در دولت یازدهم و دوازدهم برای رشد مکانیزاسیون به منظور افزایش بهره‌وری و راندمان تولید ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان برای خرید ماشین آلات پرداخت شد.

وی گفت: با این میزان تسهیلات افزون بر پنج هزار و ۵۰ دستگاه ماشین آلات شامل تراکتور، کمباین، دروگر و سایر ادوات کشاورزی به استان خراسان شمالی افزوده شد  که افزایش ضریب مکانیزاسیون از ۱.۳ اسب بخار در سال ۹۲ به ۱.۸ تا ۱.۹ اسب بخار در سال جاری شد.
وی اظهار داشت: اما با وجود همه این تلاش ها هنوز ادوات کشاورزی فرسوده در سر زمین های کشاورزی وجود دارد  و هم اکنون ادوات و ماشین آلات بخش کشاورزی با عمر بالای ۲۰ سال از چرخه فعالیت خارج نشده اند، بخشی از سوخت به این دستگاه ها که کاربری مفیدی ندارند اختصاص می یابد.

رییس اداره فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی خواستار تخصیص اعتبارات ویژه برای خارج کردن این ماشین آلات شد و افزود: باید همچون ناوگان حمل و نقل عمومی انگیزه ای برای کشاورز و یا دارنده این دستگاه ها وجود داشته باشد تا آن ها راغب به جایگزینی دستگاه های فرسوده خود کنند.

وی تعداد کل ادوات خودگردان از جمله تراکتورها، کمباین، دروگر و تیلر های در سطح استان را  بیش از ۱۷ هزار دستگاه عنوان کرد و افزود: با احتساب سایر ادوات و دنباله بند ها ماشین آلات بخش کشاورزی در مجموع به ۸۰ هزار دستگاه می رسد.

وی به خرده مالکی و کوچک بودن اراضی زراعی استان اشاره کرد و افزود: در خراسان شمالی باید بیشتر شرکت های فنی در حوزه مکانیزاسیون فعال باشند زیراکه برخی از ماشین آلات کشاورزی عملا بدون استفاده می ماند و کشاورزان عرصه های زیادی برای کشت و کار ندارند.
استان خراسان شمالی  ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار هکتار مساحت دارد که ۴۰۰ هزار هکتار از این مساحت را اراضی کشاورزی تشکیل می دهد.

در مجموع افزون بر ۱۳ درصد از مساحت این استان را اراضی کشاورزی و ۸۷ درصد را غیر کشاورزی تشکیل می دهد و سالانه از این اراضی افزون بر ۲ میلیون تن محصولات زراعی و کشاورزی برداشت می شود که ارزش آن حدود یک میلیارد دلار برآورد می شود.
همچنین طبق آمار هم اکنون از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری استان خراسان شمالی ۴۴ درصد در مناطق روستایی سکونت دارند که ۸۲ هزار نفر از این جمعیت را بهره برداران بخش کشاورزی تشکیل می دهند.
حدود ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی در این استان مشغول به فعالیت هستند.

برچسب‌ها بجنورد مكانيزاسيون کشاورزی خراسان شمالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد مكانيزاسيون کشاورزی بجنورد مكانيزاسيون کشاورزی خراسان شمالی خراسان شمالی بخش کشاورزی ماشین آلات دستگاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۵۹۲۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند

به گزارش خبرگزاری مهر، سامانه جامع تجارت اعلام کرد که درج شناسه‌کالا جهت ثبت‌سفارش ردیف تعرفه‌های اعلام شده در این سامانه در حوزه صنایع «شیمیایی و پلیمری»، «معدنی» و «ماشین آلات و تجهیزات» الزامی شده است.

بر این اساس در حال حاضر امکان اخذ شناسه‌کالا برای کالاهای ذیل این تعرفه‌ها فراهم شده است.

در این اطلاعیه همچنین اشاره شده که کاربران برای مشاهده سرفصل‌های کالایی مرتبط با هر تعرفه، لازم است به مسیر «عملیات شناسه کالا> ثبت کالای جدید> فرم انتخاب سرفصل» در سامانه جامع تجارت مراجعه کنند و اگر کالایی ذیل این تعرفه وجود دارد که امکان اخذ شناسه کالا برای آن فراهم نشده، باید از طریق گزینه «ثبت و پیگیری مشکل» در سامانه جامع تجارت، گروه شناسه کالا، شاخه درخواست ایجاد سرفصل کالا با موضوع ایجاد سرفصل در تعرفه دارای الزام شناسه کالا را به واحد پشتیبانی سامانه ارسال کنند.

الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش صنایع شیمیایی و پلیمری

‌الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش صنایع معدنی

الزام استفاده از شناسه‌کالا هنگام ثبت‌سفارش صنایع ماشین آلات و تجهیزات

کد خبر 6100306 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • هوای خراسان‌شمالی ۱۰ درجه خُنک‌تر می‌شود
  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • جهش صنعت تولید برق در خراسان شمالی
  • تشنگی سد‌های خراسان‌شمالی با وجود افزایش بارندگی‌ها/ بهبود کشاورزی با بارندگی️
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • خسارت ۳۹۰ میلیاردی سیل به باغات خراسان شمالی