Web Analytics Made Easy - Statcounter

اقتصاد آنلاین – سجاد رفیع؛ تغییرات به وجود آمده در سبک زندگی مردم و افزایش اقبال عمومی نسبت به وسایلی مانند مبل، تختخواب، کابینت و ... منجر به گسترش قابل توجه صنعت چوب و مبلمان ایران طی چند دهه اخیر شده است. در همین رابطه، امروزه شاهد اشتغال مستقیم و غیر مستقیم یک میلیون نفر از جمعیت کشور در این صنعت هستیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این حال، گستره وسیع صنعت چوب و مبلمان کشور به معنای وضعیت مطلوب فعالان آن نیست. کمبود مواد اولیه، بکارگیری ماشین‌آلات فرسوده و عدم حمایت کافی دولت از جمله مهمترین موانع موجود بر سر راه مدیران و سرمایه‌گذاران این صنعت است. چالش‌هایی که همزمان با بروز اپیدمی کووید 19، شاهد تشدید آن‌ها بوده‌ایم. در همین زمینه، در ادامه به تشریح ابعاد مختلف هر یک از این سه مانع خواهیم پرداخت.

کمبود مواد اولیه

به طور کلی، کمبود مواد اولیه و متعاقبا قیمت بالای آن از جمله مهترین چالش‌های موجود در صنعت چوب و مبلمان کشور است. مساله‌ای که همزمان با اعمال تحریم‌های بین‌المللی و سپس بروز اپیدمی کووید 19، تشدید شده و باعث افت میزان تولیدات این صنعت شده است. در همین رابطه، استفاده برخی تولیدکنندگان از مواد و تجهیزات نامرغوب منجر به کاهش سطح کیفی محصولات شده است.

در همین زمینه، برخی فعالان صنعت چوب و مبلمان از ممنوعیت برداشت چوب از جنگل‌های کشور به عنوان یکی از عوامل تضعیف‌کننده این صنعت نام می‌برند. به اعتقاد این افراد، چنین سیاستی منجر به افزایش قطع غیر قانونی و غیر حرفه‌ای درختان شده است. مساله‌ای که به معنای کیفیت نامناسب و اندازه غیر استاندارد چوب‌های دریافتی توسط کارخانجات و متعاقبا افزایش ضایعات تولید است.

بکارگیری ماشین‌آلات فرسوده

بخش اعظم بنگاه‌های فعال در صنعت چوب و مبلمان کشور را کارگاه‌های کوچک و متوسط تشکیل می‌دهند. عدم توانایی مالی این کارگاه‌ها به منظور خرید ماشین‌آلات و تجهیزات مدرن منجر به فرسودگی تدریجی خطوط تولید در آن‌ها شده است. مساله‌ای که خود را در قالب کاهش سطح کمی و کیفی محصولات این صنعت نشان می‌دهد. در همین رابطه، ضرورت حمایت مالی دولت از این کارگاه‌ها در دوران شیوع ویروس کرونا، بیش از پیش احساس می‌شود.

سیاستهای نامناسب دولت

به طور کلی، ابتدای بهمن تا انتهای اردیبهشت را می‌توان دوره اوج فعالیت صنعت چوب و مبلمان کشور دانست. این در حالی است که دوره مذکور در سال گذشته به دلیل بروز اپیدمی کووید 19، همراه با رکود سنگین این صنعت و همچنین افزایش فشارهای مالیاتی دولت (در نتیجه کسری بودجه دولت) بوده است. در همین رابطه، انجام عمده معاملات چوب و مبلمان کشور با استفاده از چک‌های بلندمدت در حالی است که فعالان این حوزه ملزم به پرداخت نقدی مالیات بر ارزش افزوده خود در زمان معین هستند.

شواهد موجود حاکی از عدم فعالیت 50 درصد از ظرفیت صنعت چوب و مبلمان ایران است. ظرفیتی که در صورت اصلاح برخی ساز و کارها و بهبود فضای کسب و کار در این بخش می‌تواند فعال شده و منجر به افزایش تولید و اشتغال شود. تدوین برخی قوانین در جهت تشویق سرمایه‌گذاران خارجی به ورود به صنعت چوب و مبلمان کشور، علاوه بر انتقال دانش روز می‌تواند نقش بسزایی در نوسازی ماشین‌آلات و تجهیزات این صنعت ایفا کند. در همین رابطه، افزایش ارتباطات میان سیاستگذاران و فعالان این حوزه، از جمله اقدامات ضروری در مسیر تدوین سیاست‌های صحیح و کارآمد خواهد بود. 

پربیننده ترین حاشیه‌ها از غیبت رزم حسینی در جلسه دولت مسیر اصلاحی بزرگ طلا و نقره پس از مسیر صعودی اخیر/ طلا بالاترین سطح دو ماهه را حفظ کرد ورود یخچال‌های BESPOKE سامسونگ به بازارهای جدید وزارت صمت آمایش سرزمینی را در ایجاد زنجیره فولاد لحاظ کند همه چیز درباره قیمت‌گذاری فولاد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صنعت چوب مبلمان اشتغال صنعت مالیات بر ارزش افزوده ویروس مبلمان صنعت چوب مواد اولیه کمبود مواد اولیه صنعت چوب و مبلمان کشور همین رابطه ماشین آلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۱۲۹۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صنعت نساجی یزد بازسازی ‌و نوسازی می‌شود

مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری یزد از اختصاص مبلغ هزار میلیارد تومان برای خرید ۲۷۰ ماشین بافندگی در این استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد و به نقل از روابط عمومی استانداری یزد، مرتضی محمودی اظهار کرد: نساجی یزد از صنعت‌های قابل توجه استان به شمار می‌آید و ما به دنبال رشد و بالندگی این صنعت و بازگشت آن به دوران اوج هستیم.

وی با اشاره به اینکه متنوع‌ترین زنجیره ارزش تولید نساجی کشور در یزد قرار دارد، افزود: با وجود اینکه یکی از قدرت‌های بافندگی کشور هستیم، اما ماشین‌های بافندگی صنعت نساجی ما عمر بالایی دارند و فرسوده شدند، بنابراین برای رقابت در کشور و جهان باید این صنعت بازسازی و نوسازی شود.

محمودی تصریح کرد: مبلغ هزار میلیارد تومان از محل مصوبات سفر رئیس جمهور به یزد، به این امر اختصاص یافته تا با رفع مشکلات واردات و اختصاص ارز، ۲۷۰ ماشین بافندگی جدید وارد شده تا بخش مهمی از تولید را به روز کرده و ماشین‌های بافندگی را ۲۰ سال جوان کنیم.

مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری افزود: شرکت‌های دانش بنیان و فناور استان نیز برای فعالیت در عرصه ماشین سازی نساجی وارد عمل شده و از افزایش تعداد این شرکت‌ها حمایت خواهیم کرد.

وی با اعلام اینکه تعداد واحدهای مجوز دار نساجی ۲۰ کارخانه است، افزود: در حال حاضر نیز ۲۰۰۰ واحد در شهرک‌های مریم آباد و شاهدیه در حال بافندگی هستند که پارچه‌های خوب و باکیفیتی تولید می‌کنند.

محمودی از تجمیع این واحدها در یک شهرک به عنوان یکی از برنامه‌های استان یاد کرد و افزود: زیرساخت‌های لازم برای این مساله در شهرک نساجی مریم آباد در حال تأمین است و واحدهایی که قابلیت این مساله را دارند به این شهرک منتقل می‌شوند.

مدیرکل دفتر امور سرمایه گذاری و اشتغال استانداری ابراز امیدواری کرد که ۴۰ واحد تا پایان سال به شهرک مریم آباد منتقل شوند و مراحل انتقال سایر واحدها نیز در سال‌های آینده انجام گیرد.

کد خبر 751598

دیگر خبرها

  • صنایع شیمیایی، معدنی و ماشین‌آلات باید شناسه کالا بگیرند
  • لزوم تشکیل یک نهاد برای تأیید صلاحیت سخنرانان/ چالش ارز؛ ‌ همه منتظر اقدام و عمل دولت
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • صنعت نساجی یزد بازسازی ‌و نوسازی می‌شود
  • باید از ماشین‌آلات معدنی تولید داخل حمایت شود
  • بلاتکلیفی هزار و ۶۲ دستگاه ماشین آلات راهسازی در بندرشهید رجایی/ تعیین تکلیف به زودی
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • نجات راه‌سازی با اقدام به‌موقع دستگاه قضا
  • صادرات ۷۱۰ میلیون یورو تجهیزات صنعت نفت
  • نیاز مناطق سیل‌زده بلوچستان به ماشین‌آلات سنگین