Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه شغل اکثر مردم شهرستان شیروان کشاورزی در روستاهاست، ولی به علت عدم مکانیزاسیون مناسب و استفاده از روش های قدیمی در برداشت برخی از محصولات از جمله گندم، دچار خسارت می شوند.

خبرگزاری شبستان- شیروان؛ هرساله خردادماه فصل خوشه های طلایی گندم و برداشت آن است ولی متاسفانه بسیاری از کشاورزان از ادوات مجهز و به روز و مناسب برخوردار نیستند و از طرفی کمباین های آنان فرسوده است که هنگام برداشت گندم موجب ریزش بسیاری از محصولات می شود که این امر از سویی باعث خسارت به آنان و از سویی موجبات نارضایتی آنان از محصول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی در این خصوص می گوید: بیشترین دلیلی که کشاورزان هنگام برداشت گندم از کشتزار با مشکل ریزش آن مواجه هستند ماشین آلات فرسوده است که نیاز به نوسازی دارد.

 

«سید مجید بهشتی» با بیان اینکه هم اکنون قیمت ماشین آلات در مقایسه با قبل افزایش داشته است، اظهارداشت: خرید ماشین آلات برای کشاورزان صرفه اقتصادی ندارد و نوسازی کمباین ها صورت می گیرد ولی کافی نیست چرا که قیمت آنقدر زیاد است که کمباین داران رغبتی برای تجهیز و نوسازی آن ندارند.

 

مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی ضمن تایید فرسوده بودن ناوگان برداشت این شهرستان بیان کرد: این امر موجب ریزش گندم در کشتزارها می شود که قطعا ضایعات برداشت جبران ناپذیر است که تخصیص اعتبارات کم بهره لازمه آن است که چنانچه کسی بخواهد تهسیلات دریافت کند به شخص با سود 21 درصد و آورده 20 درصد وام اعطا می شود.

 

بهشتی راهکارهای جلوگیری از ریزش گندم در کشتزارها را تجهیز ماشین آلات عنوان کرد و افزود: به غیر از این موارد نظارت بر عملکرد کمباین ها در دهستان ها و بخش های مختلف توسط کارشناسان جهاد کشاورزی صورت می گیرد تا نکات فنی برداشت و تنظیمات کمباین دقیق  و میزان ضایعات گندم به حداقل کاهش یابد.

 

وی عنوان کرد: کمباین های وارداتی به اینجا می آیند و ریزش ها را کنترل می کنند ولی زیاد نیست.

 

مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با اشاره به افزایش قطعات و هزینه های تعمیر و نگهداری ماشین آلات تصریح کرد: هر چند وقت یکبار باید تعویض شود تا برای کشاورزان خسارت نداشته باشد.

 

بهشتی با اشاره به ماشین آلات فرسوده کشاورزان اظهارکرد: در بحث ماشین های برداشت بالای 70 درصد آن ها دارای 13 سال کارکرد می باشند و در بخش ماشین های کاشت و داشت بالای 50 درصد دارای کارکرد 13 سال به بالا است.

 

وی با اشاره به شرایط  پرداخت تسهیلات به کشاورزان در بخش ماشین آلات اضافه کرد: جهت خرید ماشین آلات سنگین برای کشاورزانی که حداقل بالای 20 هکتار زمین آبی داشته و جهت خرید ماشین آلات سبک حداقل 12 هکتار سیستم زراعی دیم نیاز می باشد.

 

وی در پاسخ به اینکه آیا برای جایگزینی ماشین آلات فرسوده به کشاورزان کمک می شود، افزود: با اعتبارات خط اعتباری مکانیزاسیون شرایط جهت جایگزینی فراهم آمده است که تسهیلات بانکی برای توسعه و نوسازی مکانیزاسیون به کشاورزان این شهرستان خراسان شمالی پرداخت می شود.

 

بهشتی بیان کرد: هم اکنون در بحث گندم 95 درصد عملیات کاشت و داشت به صورت مکانیزاسیون انجام می گیرد و 65 درصد برداشت با کمباین، 25 درصد دروگر و 10 درصد دستی انجام می شود.

 

مدیر اداره فناوری‌های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: شیوع ویروس کرونا میزان جذب تسهیلات مکانیزاسیون کشاورزی شیروان را در بهار امسال نسبت به پارسال کاهش داد.

 

بهشتی اظهار داشت: به دنبال همه گیری این بیماری، بانک ها برای رعایت فاصله گذاری اجتماعی، تعداد معدودی از کشاورزان را پذیرش می کنند و از سویی با توجه به وضعیت اقتصادی و درآمدی، کشاورزان خود توان خرید ماشین آلات کشاورزی را ندارند.


وی افزایش قیمت های ماشین آلات و عدم توان اقتصادی کشاورزان برای خرید، نبود پیش فاکتور، سقف ضمانتی کم توسط بانک ها نسبت به قبل، نبود وثیقه مورد قبول بانک ها، بدهکار بودن کشاورزان، سخت گیری بانک ها و سنددار نبودن زمین های کشاورزی را از علل جذب اندک تسهیلات مکانیزاسیون در این شهرستان برشمرد.


بهشتی، سهمیه ابلاغی برای تسهیلات مکانیزاسیون شیروان در سال جاری را بیش از ۸۰ میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: از ابتدای امسال تنها یک میلیارد ریال برای خرید ۲ دستگاه ادوات کشاورزی جذب شهرستان شده و حال آنکه در مدت مشابه پارسال ۲۵ درصد تسهیلات،  معادل ۱۰ میلیارد ریال جذب شهرستان شده بود.


مدیر اداره فناوری های نوین سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه موارد مزبور از دغدغه های مهم کشاورزان است، گفت: در این راستا جلسات متعددی با بانکها برگزار شده تا با مساعدت آنان کمی از مشکلات کاسته شود.


بهشتی افزود: کشاورز باید ۲۰ درصد قیمت ماشین آلات را به عنوان آورده تامین کند تا بتواند از تسهیلات سه، پنج و یا هفت ساله با بهره ۱۵ درصدی برخوردار شود.

 

بهشتی گفت: اکنون ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در شهرستان شیروان به ۱.۶ اسب بخار در هکتار رسیده است.


وی افزود شهرستان شیروان ۵۵ هزار هکتار کشتزار دارد که برای کشت این سطح از ۲ هزار و ۴۸۵ دستگاه تراکتور استفاده می شود، یعنی به ازای هر ۲۲ هکتار یک تراکتور وجود دارد.


 

یکی از کشاورزان شیروان می گوید: خرید ماشین آلات جدید بسیار گران است و در توان یک کشاورز نیست.

 

«حکمت سهرابی» با بیان اینکه بیش از 20 سال است در کار کشاورزی و کشت و برداشت گندم است اظهار کرد: با گرانی های چند ساله اخیر کمباین های فرسوده و تعویض قطعات فرسوده از مهم ترین دغدغه های  کشاورزان است.

 

این کشاورز شیروانی گفت: برای رونق کشاورزی و تولید بهتر کشاورز باید به وسیل مدرن و نو مجهز باشد چرا که به دلیل نبود صرفه اقتصادی بسیاری از کشاورزان از ادوات فرسوده استفاده می کنند و استفاده از تسهیلات هم در توان پرداخت آنان نیست.

 

یکی دیگر از کشاورزان می گوید: قیمت اداوات کشاورزی بسیار بالا است و بسیاری از کشاورزان که از توان اقتصادی پایینی برخوردار و قادر به خرید ماشین آلات جدید نیستند از کمباین های فرسوده برای برداشت محصول خود استفاده می کنند.

 

«عباس متینی» اظهار کرد: در بسیاری از موارد که کمباین ها فرسوده و قطعات آن دچار خرابی می شود خرید قطعات آن هم برای کشاورز بسیار گران و سخت است.

 

این کشاورز شیروانی گفت: به عنوان یک کشاورز عمر ماشین آلاتی که خود استفاده می کنم بسیار بالا است.

 

متینی افزود: نیروی متخصص برای استفاده از ماشین آلات نیست که به دلیل عدم آشنایی کشاورزان در بحث فنی ادوات و استفاده صحیح از آن ماشین آلات به زودی فرسوده و خراب می شوند.

 

وی گفت: بهتر است کشاورز قبل از خرید ماشین آلات دوره آموزشی که از سوی جهاد کشاورزی برگزار می شود را گذرانده و یا از نیروی متخصص در کاشت و برداشت محصول استفاده کند تا دچار خسارت و ضرر و زیان نشود.

 


 

پایان پیام/641

منبع: شبستان

کلیدواژه: ماشین آلات گندم کشاورزان خرید ماشین آلات برای کشاورز کمباین ها بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۹۶۸۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیگ یک/ حمله همه جانبه اخباری و تیمش به لیگ برتر

به گزارش "ورزش سه"، شاگردان سعید اخباری که مدعی اصلی صعود به لیگ برتر هستند و انگیزه زیادی برای رقم زدن این اتفاق دارند، از ساعت 18 امروز چهارشنبه در ورزشگاه شهید نصیری یزد به مصاف تیم خوشه طلایی ساوه رفتند تا یکی از دیدارهای هفته سی‌اُم لیگ دسته اول ایران را برگزار کنند.

امیرحسین آسیابان‌پور، سید محمدرضا حسینی، سیروس صادقیان، اتابک زارعی، محمدابراهیم رضازاده، علی طاهران، هادی حبیبی‌نژاد، رضا محمودآبادی، علی خدادادی، محمد بلبلی و سیدعلی یحیی‌زاده 11 بازیکن آغاز کننده بازی برای چادرملو اردکان با نظر سعید اخباری مقابل خوشه طلایی بودند.

خوشه طلایی ساوه هم که پنج سرمربی در این فصل تغییر داده و رضا ناصحی را امروز روی نیمکت داشت، با ترکیب میلاد فراهانی، علی رضایی، علیرضا ادهمی، محمد رحمتی، سینا عبداللهی، امیرحسین عبدی، مسلم مجدمی، علیرضا فرجیان، کیانوش میرزایی، متین کریم‌زاده و بهروز هوشمند بازی برابر چادرملو را آغاز کرد.

شاگردان سعید اخباری که انگیزه زیادی برای کسب پیروزی و نزدیک شدن به لیگ برتر داشتند، بازی سراسر هجومی را مقابل خوشه طلایی متحول شده به نمایش گذاشتند و حملات پرشماری در این دیدار خانگی با حمایت هواداران خود به وجود آوردند، اما در گلزنی بدشانس بودند تا اینکه بالاخره موقعیت‌های این تیم به ثمر نشست.

چادرملو در دقیقه 79 روی ارسال زیبا و دقیق سعید محمدفرد از جناح راست زمین به پشت مدافعان خوشه طلایی صاحب یک موقعیت عالی شد تا سید علی یحیی‌زاده با ضربه سر دروازه میلاد فراهانی را باز کند و طلسم شکنی کردند.

شاگردان اخباری در دقایق باقی مانده هم سراسر حمله شدند و توانستند در نهایت به پیروزی یک بر صفر دست پیدا کنند تا 63 امتیازی شوند و با دو امتیاز بیشتر نسبت به فجر سپاسی، همچنان در رتبه دوم جدول لیگ یک بمانند و شانس بالایی برای لیگ برتری شدن پیدا کنند.

خوشه طلایی ساوه نیز با این شکست 16 امتیازی و قعرنشین لیگ دسته اول ماند تا فقط یک بازی و یک شکست دیگر با سقوط فاصله داشته باشد.

دیگر خبرها

  • اجرای مانور مبارزه با بیماری زنگ زرد گندم در مزارع پلدشت 
  • لیگ یک/ حمله همه جانبه اخباری و تیمش به لیگ برتر
  • پیش‌بینی برداشت بیش از ۹۳ هزار تن گندم از مزارع شهرستان میاندوآب
  • راه اندازی ۳۵ مرکز خرید گندم و کلزا در لرستان
  • کمک شرکت نیشکر به گندم کاران در مقابل سیلاب
  • شوش و کرخه قطب کشاورزی خوزستان و کشور محروم از تسهیلات و امکانات کشاورزی
  • علت استعفای سرمربی خوشه طلایی مشخص شد
  • ۱۳ استان در معرض تهدید سن و زنگ زرد هستند
  • آمادگی و تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران
  • تجهیز ۳۲ مرکز خرید گندم در مازندران